Hopp til hovedinnhold

Ansatte

Direktør Ann-Helen Ernstsen

Ann-Helen Ernstsen

Direktør

Ann-Helen er Marfos direktør. Hun er utdannet høyskoleingeniør i maskin og marinteknikk. Tidligere har hun jobbet i Nordland fylkeskommune og vært ansatt i Kystverket Beredskap som overingeniør ved logistikk og teknologiseksjonen.

Portrett av Ada Derdowska Pedersen

Ada Derdowska Pedersen

Rådgiver

Ada jobber som fagrådgiver og er del av Look North sitt trainee program. Hun har bachelorgrad i biologi fra Universitet i Oslo med utvekslingsopphold fra København og Costa Rica, samt en mastergrad i marinbiologi fra Københavns Universitet og Scottish Association for Marine Science. Ada har også jobbet som prosjektmedarbeider i Avfall Norge og som formidler hos Simula Research Laboratory.

Portrett av Ann Helen Hellevik

Ann Helen Hellevik

Seniorrådgiver

Ann Helen jobber blant annet med utredninger, ryddeverktøyene og leder Nasjonalt samhandlingsråd mot marin forsøpling. Hun er utdannet fiskerikandidat med en master i marine næringsmiddel fra UiT. I 20 år jobbet hun i Møreforsking. Hun har også jobbet i tre år ved Sunnmøre friluftsråd som fagleder for marin forsøpling.

Seniorrådgiver Anja Meland Rød

Anja Meland Rød

Seniorrådgiver

Anja er prosjektleder for utvikling av Rent hav og jobber også med OSPAR. Hun har mastergrad i International Environmental Studies fra NMBU og Universidad de Costa Rica. Tidligere har Anja jobbet i Utviklingsfondet med klimaprosjekter, vært miljøansvarlig i Vestvågøy kommune og gjort utredningsarbeid i Samferdselsdepartementet.

Portrett av Annsofie Kristiansen

Annsofie Kristiansen

Seniorrådgiver

Annsofie jobber med særlig fokus på sjøbaserte kilder. Hun har en mastergrad i sammenlignende politikk fra UiB, med fordypning i norsk-russisk fiskeriforvaltning. Tidligere var hun daglig leder i Norges Kystfiskarlag hvor hun jobbet opp mot offentlig forvaltning, forsknings- og politiske miljøer i spørsmål knyttet til blant annet fiskeri- og redskapsreguleringer i kystflåten.

Portrett av Håkon Arctander

Håkon Arnljot Arctander

Juridisk rådgiver

Håkon er jurist og arbeider med et vidt spekter av oppgaver for senteret. Han har sin bakgrunn fra Kystverket og Statens vegvesen. Der jobbet han hovedsakelig med anskaffelsesprosesser og kontraktsoppfølging.

Kommunikasjonsrådgiver Inger Sandnes

Inger Sandnes

Kommunikasjonsrådgiver

Inger jobber med kommunikasjon og formidling. Hun har en mastergrad i språklig kommunikasjon fra NTNU. Tidligere jobbet hun som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU og i Lånekassen.

Økonomisk rådgiver Line Fredriksen

Line Fredriksen

Rådgiver økonomi

Line jobber med økonomi, lønn og personal. Hun har en bachelorgrad i økonomi og ledelse fra Nord universitet. Tidligere har Line jobbet i innkjøpsavdelingen på Ullevål sykehus, i DNB og som økonomiansvarlig i Bil i Nord Lofoten.

Kommunikasjonsrådgiver Lise Maria Strömqvist

Lise Maria Strömqvist

Kommunikasjonsrådgiver

Lise jobber med kommunikasjon og formidling. Hun er webredaktør for marfo.no. Lise er utdannet i humanistiske fag fra NTNU, har flere års erfaring som journalist og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Hun har jobbet med havne- og kystforvaltning i Kystverket og skrevet boka “Havna - ei historie om Øksnes, staten og fisken i nord”.

Portrett av Mads Homleid Busvold

Mads Homleid Busvold

Rådgiver

Mads jobber med blant annet nasjonalt strandryddeprosjekt. Han er utdannet kjemiingeniør fra Universitetet i Stavanger. Tidligere har Mads jobbet som ingeniør og prosjektleder i Vestvågøy kommune.

Rådgiver Maria Antonsen

Maria Antonsen

Rådgiver

Maria jobber i hovedsak med det nasjonale verktøyet Rydde. Hun jobber også med sjøbasert forsøpling, nasjonalt strandryddeprosjekt og konferansen Lighthouse Lofoten. Maria har en mastergrad i arktisk marin biologi fra UiT, og etter studiet jobbet hun tre år i avfallsbransjen.

Portrett av Marit Martinsen

Marit Martinsen

Seniorrådgiver

Marit jobber med HMS, HR, strategi, miljø og kvalitet. Hun er utdannet kvalitetsrevisor og allmennlærer med mellomfag i engelsk. Hun har tidligere jobbet i forskjellige roller innen videregående opplæring i Nordland fylkeskommune, som kvalitetsleder for utvikling av medisinsk utstyr, og med masterdata/ERP i Insula.

Portrett av Marie-Fleurine Olsen

Marie-Fleurine Olsen

Seniorrådgiver

Marie-Fleurine jobber blant annet med internasjonalt samarbeid og utredninger. Hun har en mastergrad i samfunnsplanlegging og kulturforståelse fra UiT. Hun har tidligere jobbet for Statsforvalteren i Troms og Finnmark med beredskap, samfunnsplanlegging og klima.

Portrett av Ragnhild Nyland

Ragnhild Nyland

Seniorrådgiver

Ragnhild jobber med spesielt fokus på sjøbasert forsøpling. Hun er utdannet naturforvalter fra UiT/NMBU og medieingeniør fra NRK. Ragnhild har jobbet som miljø- og kvalitetsleder i et maritimt entreprenørselskap og som prosjektleder innen naturbasert næringsutvikling.

Portrett av Silje Grande Henriksen

Silje Grande Henriksen

Seniorrådgiver strategi og HR (i permisjon)

Silje jobber med strategi, organisasjon og HR. Hun har en mastergrad fra NMBU innen folkehelsevitenskap. Silje har tidligere jobbet med samfunnsplanlegging, folkehelse og klima/ miljø i Vågan kommune, og som rådgiver innen HMS og organisasjonsutvikling i Unicare.

Portrett av Siril Borgersen

Siril Borgersen

Kommunikasjonsrådgiver

Siril jobber med kommunikasjon og formidling. Hun er utdannet journalist ved Høgskulen i Volda og har to år med filmstudier ved Queen Margaret University i Edinburgh. Hun har tidligere jobbet som journalist og radioprodusent i NRK og journalist i TV 2 og i Lofotposten.