Skip to main content
Mann ser over rekka og på en taustump i havet.

Politikere konkurrerer i kampen mot marin forsøpling

Updated:3/23/2023

We are working to make this content available in English. Please check again soon.

Det går på stumpene løs når alle ungdomspartiene tar utfordringen i den store taustumpkonkurransen under Arendalsuka.

Vi har fått framtidens politikere om bord. De skal gjøre alt de kan for å få forsøplingsverstingen taustumpen opp fra dekk og i søpla der den hører hjemme. Hvem vinner?

Sammen har Fiskeridirektoratet, Senter mot marin forsøpling, Kystverket og Sjøfartsdirektoratet invitert ungdomspartiene om bord på M/S Fjorgyn under Arendalsuka. Klarer de å få Norges forsøplingsversting, selveste taustumpen, opp fra dekk og i søpla der den hører hjemme?

Velkommen om bord på M/S Fjorgyn torsdag 18. august kl.12 i Pollen i Arendal.

Taustumper er verstingen

Vi har et forsøplingsproblem. Det er for mye plast i havet. I Norge har vi en versting. Og den kommer fra alle som bruker havet. I våre havområder og på landets strender utgjør taustumper og tau rundt 20 prosent av ryddet forsøpling, og ingen annen type søppel er funnet så ofte under ryddeaksjoner.

Ved kaikanten i Arendal skal vi belyse problemet, diskutere det, spise fiskekaker, og utfordre alle som går om bord på Fiskeridirektoratets nye båt M/S Fjorgyn til å få flest mulig taustumper opp fra dekk og i søppeldunken.

Vi kan gjøre havet renere sammen

Vi må gjøre det vi kan for å redusere forsøplingen av havet. Gjennom kampanjen «Hei, har du mista noe?» har Fiskeridirektoratet, Senter mot marin forsøpling, Sjøfartsdirektoratet og Kystverket gått sammen for å gjøre alle som bruker sjøen bevisst problemet. Målet er å få alle til å gjøre det de kan for å ikke miste taustumper, avkapp og mindre plastbiter over bord.

Vi er nødt til å redusere hvor mye tau som havner i havet før det går på stumpene løs!

Pressekontakt:

Inger Sandnes

918 97 972

Pressebilder:

Foto: Marfo