Hopp til hovedinnhold
Føtter går på en forsøplet strand.

Rydd med Rydde – mindre søppel neste gang!

Redigert:12.10.2023

Hvordan vil havet og naturen se ut i framtiden hvis alle registrerer det de finner i Rydde?

Den tanken har inspirert oss i vår nye kampanje Mindre søppel neste gang. For det blir faktisk mindre søppel i havet hvis vi bruker ryddedata til å iverksette de riktige forebyggende tiltakene. 

Derfor handler kampanjen om hvor viktig det er å registrere søppelet man finner på ryddeaksjoner. Man kan se på søppelet som data. Verdifull data som er avgjørende for å kunne gjøre noe med forsøplingsproblemet i havet og naturen vår. 

Målet med kampanjen er å få flere til å registrere søppelet de rydder i Rydde.

Se kampanjefilmen Havhipsteren her:

Hvorfor bruke Rydde? 

Gjennom å bruke Rydde bidrar du med verdifulle data inn til det nasjonale arbeidet mot marin forsøpling. Du hjelper både forskere og forvaltningen når du legger inn hvor dere rydder, hvor mye dere rydder og ikke minst hva dere fant. Dette er data som bidrar til å styrke arbeidet mot marin forsøpling. Kunnskap om mengde og hva slags avfall det finnes mest av, gjør det lettere å sette inn forebyggende tiltak. 

Hånd som holder en telefon med Rydde-appHånd som holder en telefon med Rydde-app
Rydde finnes både som app og nettside. Foto: Senter for oljevern og marint miljø

Bli med å spre budskapet

Dersom du ønsker å ta del i kampanjen og være med å spre et viktig budskap kan du dele videoen som ligger på vår Facebook-side, eller del direkte fra Youtube. Bruk emneknaggen #mindresøppelnestegang og tagg @ryddenorge i sosiale medier. Vi blir veldig glade for alle som vil være med å spre kampanjen i sine nettverk og kanaler. 

Bli med å rydd med Rydde og bidra til mindre søppel i fremtiden!

Last ned appen her.